LA COMARCA
El Penedès

L'HOTEL
Les habitacions
Els menjadors
Els salons
Els jardins
L'entorn
Tarifes
Com arribar
Recorregut audiovisual

SERVEIS
Servei de restaurant
La botiga del celler
Empreses
Activitats d'estiu a la fresca 2015

RESERVESLA COMARCA>El Penedès

El Penedès, la regió vitivinícola més gran i variada de Catalunya, està delimitat per les àrees metropolitanes de Barcelona, al nord, i Tarragona, al sud; el mar Mediterrani a l'est, i la Serralada Prelitoral, a l'oest.
Aquesta privilegiada situació fa que tingui una diversitat bioclimàtica singular, que es reflecteix tant en la varietat de fauna i flora de les planes i les muntanyes, com en els vins singulars que produeix: els seus reconeguts vins blancs i cava, i els seus excel·lents i poc coneguts negres.
El Penedès és una àmplia zona de clima mediterrani temperat, però amb microclimes creats per les variables de la proximitat al mar, la continentalitat i l'altitud.

Per altra banda, el principal cultiu de la regió, la vinya, fa que el mateix paisatge canviï considerablement a cada estació de l'any. Les primaveres comencen a florir amb els ametllers que encara es cultiven i continuen amb tots els tons verds que ofereixen les diferents varietats de vinya. Els estius uniformitzen el verd de les vinyes i els boscos per oferir un mar de color verd intens. Les tardors donen tots els grocs, ocres, vermellosos i marrons, sota d'espectaculars postes de sol. Els hiverns donen uns marrons tacats per les fumeres de la crema de la poda, que inviten a seure davant la llar de foc de la sala i tastar els vins de la terra i l'oli novell que produeixen les oliveres arbequines: el segon cultiu de la regió.

 

 

 

 
 
L'Hostal · 43713 Sant Jaume dels Domenys · Baix Penedès · T. +34 977 678 193
     Avís legal I Mail Home
© Copyright 2004 Hostal del Castell de Gimenelles
 download old movieslatest laptop